Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 16
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 639
Регистрирани: 1523
Най-новият регистриран: baustoffmetall

Новините на Търговище порталът

Снежно поло - модерният спорт на богатите

категория / Спорт        дата: 2009-01-12 г. / 22:07 ч.      прочетена: 525 Снежно поло - модерният спорт на богатите

Зимата може да бъде интересна, особено за почитателите на ексцентричните спортове. След голфа, един от най-тузарските спортове за милионери се нарежда снежното поло. Представено за първи път през 1985 година в култовия курорт Сейнт Мориц в Швейцария, този спорт се радва на елитни почитатели. За никого не става изненада когато точно преди 9 години реномираният курорт Аспен решава да открие световен шампионат по снежно поло. Скоро снежното поло натрупва фенове, шампионатът става Land Rover America's Polo Cup Team, спонсориран изцяло от Land Rover и мегалуксозния резорт Сейнт Реджис. Състезанието става толкова популярно, че през зимата в Аспен за събитието пристигат редица арабски шейхове, които решават че трябва да финансират играта. Така играта става популярна и в Близкия Изток.

Следващият световен шампионат по снежно поло ще се проведе в Дубай, без съмнение на изкуствен сняг. Връхната точка на този спорт дойде тази зима, когато за церемонията по награждаването пристига Мадлин Олбрайт. The Land Rover America's Polo Cup се превръща и в най-престижното благотворително състезание, тъй както подобава на участниците в него. Повечето от състезателите са със солидни банкови сметки и скоро шотът се излъчва пряко по няколко телевизии в Щатите. Тази година финалът на световното по снежно поло ще бъде в Америка, където отсега подготвят концерти, модни ревюта и фойерверки за да ознаменуват тузарския спорт.
Участието в него стартира със сума поне от 50 000 долара-за екип, специално обучени коне и сума за дарения, които се разпределят след 4-ти юли, националния празник на Америка. В Англия принц Уилям е един от почитателите на този спорт, а малките кралски турнири по снежно поло се превръщат в светска суматоха за дузина с благородническа кръв. В Дубай шампионатът по снежно поло ще има за патрон член на кралската фамилия, а в него най-вероятно ще видим и като участници шейхове на Обединеното арабско емирство.

Етикети:

Публикувана от: r16

Коментари

Пусни коментарvalidate image