Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 166
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 1070
Регистрирани: 1759
Най-новият регистриран: creatte

Новините на Търговище порталът

Директорът на Google Ерик Шмит ще получи през април от компанията 100 милиона долара

категория / Технологии        дата: 2011-01-25 г. / 08:48 ч.      прочетена: 1122 Директорът на Google Ерик Шмит ще получи през април от компанията 100 милиона долара

По информация на Bloomberg TV, изпълнителният директор на Google Ерик Шмид ще получи от компанията, към момента на отстраняването му от поста изпълнителен директор, 100 милиона долара. Като главен изпълнителен директор на компанията ще бъде назначен Лари Пейдж, един от основателите на Google.

Източници в Google твърдят, че готвената компенсация ще стане първата за Шмид след стъпването му в длъжност през 2001 година. Преди това той е получавал само официалната си заплата, бонуси, както и финансови компенсации за разходи, които е правил за нуждите свързани с работата му в Google.

Официално от Google не коментираха предстоящите плащания на своя настоящ главен изпълнителен директор. В своя блог, Шмид заявява, че от април тази година ще предаде правомощията си на съоснователя на Google Лари Пейдж и ще се съсредоточи върху външни работи - сделки по придобиване, партньорски програми, взаимодействие с държавни агенции и големи клиенти.

Източници на Google твърдят, че Шмид ще получи възможност да закупи акции, които да са валидни в продължение на 4 години.

Според данните, предоставени от Google в американските регулаторни органи, компанията ще изплати на своя главен финансов директор Patrick Pichette и ръководител на отдела за международни продажби Nikesh Arora по $ 20 млн. долара и ще им предостави възможности за покупка на акции. Alan Eustace, старши вицепрезидент, ще получи $ 10 млн. и още $ 5 милиона ще получи директорът по развитие на продуктите Джонатан Розенберг.

Миналият петък, от Google съобщиха, че Ерик Шмид ще продаде около 5.8% от акциите си, които възлизат на 326,7 милиона долара.

Етикети: Google, Директро Ерик Шмит, Пари, Бонуси, Акции

Публикувана от: admin

Коментари

Пусни коментарvalidate image