Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 72
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 542
Регистрирани: 1420
Най-новият регистриран: zhouquanhua

Новините на Търговище порталът

Да се предпазим от напукани устни

категория / Медицина        дата: 2011-01-05 г. / 21:37 ч.      прочетена: 1522 Да се предпазим от напукани устни

Устните реагират особено остро при студ и вятър, заради голямото си количество нервни окончания в тях. В кожата на устните няма мастни жлези. Затова те изпитват голям недостиг на влага и често губят нормалния си вид, появяват се пукнатини и възпаления, променят цвета и дори формата си.

Устните трябва да бъдат овлажнявани по всяко време от денонощието. В общите случаи дерматолозите препоръчват употребата на специално червило, което предпазва устните от изсушаване и напукване.

В студено и ветровито време е добре да поставяте върху устните си балсам. Той подхранва, омекотява, овлажнява, защитава от вятъра и студа, придава естествен блясък и еластичност и способства за зарастването на раните.

Съществуват и подхранващи кремове за устни, които е препоръчително да се употребяват през нощта. Те способстват за запазване на влагата в кожата на устните по време на сън.

Ако не можете да разрешите сами проблемите с устните, потърсете помощта на дерматолог. Причините могат да бъдат и автоимунни или инфекциозни заболявания.

Етикети: устни, напукани

Публикувана от: r16

Коментари

Пусни коментарvalidate image