Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 64
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 685
Регистрирани: 1443
Най-новият регистриран: tarostrade

Новините на Търговище порталът

“Терем” – Търговище с нов шеф

категория / Търговище        дата: 2010-04-15 г. / 19:11 ч.      прочетена: 1277 “Терем” – Търговище с нов шеф

Явор Христов е новият директор на "Терем - Хан Крум" Търговище. Той замести досегашният шеф на завода Николай Радев. Решението за смяната е взето на заседание на Съвета на директорите на холдинга в София. Новият директор на “Терем” работи там от дълги години, като счетоводител. Информацията съобщи Витан Вълчев, лидер на КТ "Подкрепа" в завода.

Според Вълчев мотивите за отстраняването не са ясни, но изказа мнение, че донякъде върху решението може да е повлияла и подписката, която стартира на протеста миналата седмица. В нея се разписаха над 300 работници, от общо 400.


Започва изплащане на натрупаните задължения към работниците, сподели Вълчев. Той уточни, че сега ще бъдат погасени част от дължимите заплати, а в близко бъдеще останалите. Парите ще дойдат по линия на поръчки, които са предвидени.


В края на миналата седмица работниците проведоха едночасов протест. Събраха се около 100 работника от общо 400, които изразиха недоволството си от тежката ситуация в дружеството. Останалите се страхували да излязат.

Етикети: директор, "Терем" - Търговище, работници, протест, синдикат

Публикувана от: Marcella

Коментари

KALIN 04-05-2010 г. / 21:47 ч.
НА НОВИЯТ ДИРЕКТОР МАКАР И ИМЕТО ДА МУ Е ЯСЕН,ВСИЧКО МУ Е МЪГЛЯВО И НИКОГА НЯМА ДА МУ СТАНЕ ЯСНО С КАКВО СЕ Е ЗАХВАНАЛ---ПРОСТО ЩЕ ЛИКВИДИРА ЗАВОДА ДО ДВА МЕСЕЦА,ДАНО СЕ УСЕТИ НАВРЕМЕ И СИ ТРЪГНЕ ПО-РАНО ЗАДА НЕ СЪСИПЕ ЖИВОТА НА 400 ЧОВЕКА.............
руменчо 29-04-2010 г. / 14:39 ч.
Новият директор се казва Ясен Хрисов, а не Явор.

Пусни коментарvalidate image