Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 77
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 393
Регистрирани: 1641
Най-новият регистриран: TSComputers

Новините на Търговище порталът

Дянков ще бори контрабандата на цигари със скенери

категория / България        дата: 2009-10-16 г. / 18:40 ч.      прочетена: 988 Дянков ще бори контрабандата на цигари със скенери

За да се справи със сивата икономика при цигарите без бандерол, правителството работи върху внасянето на скенери, които ще предотвратяват контрабандата. Засега поръчката е за 12 устройства на обща стойност 15 млн. лева. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков.

Според министъра договорено е над 75% от средствата да дойдат от други страни. Възможно е и вдигането на акциза на алкохола в бъдеще. За момента невдигането му е чисто икономическо решение, според Дянков.Цените на новите акцизи за цигарите влизат в сила от 1 януари. Ако обаче тютюнопроизводители и търговци разполагат със стари бандероли закупени преди 1 януари 2010 г година, те ще могат да ги използват най-късно до 1 април следващата година. Финансовият министър Симеон Дянков аргументира поскъпването на акциза на цигарите със здравето на българите. От фискална гледна точка вдигането на акциза за цигарите е 4 пъти по-важен, отколкото акциза за алкохола, бе категоричен Дянков. Повишаването на акциза с 30 на сто например, не означава, че цените на цигарите ще се вдигнат с 30%, подчерта финансовият министър. То зависи как тютюнопроизводителите и търговците ще си направят политиката.

Етикети:

Публикувана от: Marcella

Коментари

Пусни коментарvalidate image