Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 7
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 212
Регистрирани: 1459
Най-новият регистриран: montecervino

Новините на Търговище порталът

Мачете не е оръжие и няма забрана за него

категория / Криминале        дата: 2009-10-07 г. / 22:06 ч.      прочетена: 2778 Мачете не е оръжие и няма забрана за него

Мачете не е оръжие и всеки гражданин може да си го купи и да го носи по улиците. Мачетето не е вписано в Закона за обществено опасните средства, не е огнестрелно оръжие и всеки може да го притежава, обясняват от МВР.

Припомняме, вчера в центъра на София шофьор на джип нанесе три порезни рани по главата на друг шофьор, след като го засече на едно от столичните кръстовища

Според законодателството на страната за носене са забранени само огнестрелните оръжия. Никой не може да спре гражданин и да му конфискува ножа, който например току що си е купил за лични нужди.

Собственикът на мачетето все още не е задържан. Знае се неговата самоличност, той е криминално проявен и полицаите са по следите му.

До този момент в страната Забрана за притежаване и носене на хладно оръжие на обществени места има само в Бургаската община, приета от общинския съвет след инцидент между двама младежи в града.

Етикети:

Публикувана от: r16

Коментари

Пусни коментарvalidate image