Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 76
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 507
Регистрирани: 1698
Най-новият регистриран: BoomBVaping

Новините на Търговище порталът

Ядрото на Linux е раздуто, забавя системата

категория / Технологии        дата: 2009-09-23 г. / 21:54 ч.      прочетена: 1222 Ядрото на Linux е раздуто, забавя системата

Ядрото на отворената операционна система Linux е раздуто и прекалено голямо, заяви неговият създател Линус Торвалдс по време на конференцията LinuxCon в САЩ.

Производителността на Linux пада с 2% при всяка нова версия, разкрива Джеймс Ботомли, инженер в Novell, позовавайки се на изследване на Intel. Общо, производителността на системата за последните 10 версии е намаляла с 12%.

Огромното ядро на Linux е проблем, казва Торвалдс. Ядрото на версия 2.6.31 силно се отличава от бързото и компактно ядро на 0.01, написано от Торвалдс преди 18 години. Според него, в момента Linux обществото няма планове за изход от ситуацията. С всяка нова функция в ядрото нещата се влошават, допълва Торвалдс. В разработката на Linux участват хиляди програмисти от целия свят. Най-известните от тях са Линус Торвалдс и Ричард Столман, който основа движението за свободен софтуер, проекта GNU и лицензите GPL.

Етикети:

Публикувана от: r16

Коментари

Пусни коментарvalidate image