Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 13
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 102
Регистрирани: 1626
Най-новият регистриран: dginfo

Новините на Търговище порталът

Обнародвана е новата стратегия на американското разузнаване

категория / Свят        дата: 2009-09-15 г. / 20:51 ч.      прочетена: 853 Обнародвана е новата стратегия на американското разузнаване

Днес във Вашингтон бе представена новата стратегия за дейността на американското разузнаване. В документа, обнародван от ръководителя на националното разузнаване Денис Блеър, Русия е характеризирана като „партньор на САЩ” за реализацията на редица „важни инициативи, като физическа защита на разграждащи се материали и борба с ядрения тероризъм”.
Американското разузнаване, обаче, предполага, че Русия също „може да продължи търсенето на пътища за укрепване на мощта и влиянието си по начин, който да затрудни реализирането на интересите на САЩ”. Блеър определи новата стратегия като „концептуален проект” за работата на американските разузнавателни служби, установяваща „приоритетите … за следващите четири години”. Стратегията е „един от най-важните документи на разузнаването, тъй като очертава стратегическите условия на дейността му, формулира приоритетите и целите, определя текущите и бъдещите решения за бюджета и провеждането на операции”.

Етикети:

Публикувана от: r16

Коментари

Пусни коментарvalidate image