Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 186
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 1061
Регистрирани: 1759
Най-новият регистриран: creatte

Новините на Търговище порталът

52% от българите няма да ходят на почивка през лятото

категория / България        дата: 2009-06-11 г. / 19:59 ч.      прочетена: 804 52% от българите няма да ходят на почивка през лятото

38% от българите се страхуват, че може да загубят работата си в бъдеще. Това показват резултатите от експресно проучване на НЦИОМ, проведено между 8 и 11 юни, поръчано от Агенция "Фокус". Загубата на трудово възнаграждение и страховете от кризата свиват бюджета на домакинствата само до разходите, нужни за оцеляване. Освен това 52% от хората вече са се отказали от лятната си почивка (сред най-бедните този дял е 75%). Младите респонденти и столичани най-малко са склонни да се лишат от пътувания и курорти.

40% от градските жители са отложили ремонта и новите мебели за жилищата си. Най-често това са хора със средни доходи, на възраст между 40 и 49 години. 30% признават, че от началото на годината досега не могат да си позволят обичайните преди това покупки на вещи за лична употреба. През последните шест месеца 30% от хората, които имат кредити, признават, че не могат да обслужват вноските си по тях. Нещо повече - 1% от участвалите в изследването са загубили жилището си, най-вероятно като следствие от невъзможността да обслужват кредитните си задължения, сочат данни от изследването. 7,4% от интервюираните се страхуват, че може да останат без покрив над главата си вследствие на кризата. Последствията от икономическата криза за България вече се усещат непосредствено от хората. Това става ясно още от проведеното от НЦИОМ изследване. 27,6 на сто от интервюираните твърдят, че са останали без работа през последните шест месеца. За 11,2 % от тях това е трайно състояние, а за 16,4% - временно.

Етикети:

Публикувана от: Marcella

Коментари

Пусни коментарvalidate image