Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 108
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 708
Регистрирани: 1732
Най-новият регистриран: yanchovbg

Новините на Търговище порталът

Президента е против отмяната на новините на турски

категория / Политика        дата: 2014-11-10 г. / 13:25 ч.      прочетена: 17415 Президента е против отмяната на новините на турски

Не разбирам какъв ще бъде позитивният ефект за страната от такъв акт – да лишиш хората от нещо вече постигнато. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на отчета и оценката на служебното правителство в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 на въпрос за отпадането на новините на турски език, предаде „Фокус“.

„Не вярвам, че когато се отменят новините на турски език, ще повишим стандарта на живот, ще станем по-демократични и ще стимулираме икономиката, ще създадем работни места или българите ще живеем по-добре. Ако някой е на обратното мнение, нека да го докаже", заяви Плевнелиев.

"Не разбирам, защо през 21 век - векът на интернет и комуникацията, ние трябва да си служим със забрани. Днес е толкова лесно да се осведомиш на всякакъв език", посочи той.

Президентът обясни, че освен новините на българските медии, чете всеки ден тези и в английските и немските. „Ако знаех турски, щях да чета и на турски. Ако знаех гръцки, с удоволствие, за да разбера, за да видя. Съзнателният човек на 21 век има право на максимален обем информация, за да може да вземе сам своето логично, обосновано решение”, каза още президентът Росен Плевнелиев.


Източник: actualno.com

Етикети: Президента, Росен Плевнелиев, България

Публикувана от: admin

Коментари

Пусни коментарvalidate image