Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 91
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 450
Регистрирани: 1758
Най-новият регистриран: autoplace

Новините на Търговище порталът

Китайски посланик открива изложба в Търговище

категория / Търговище        дата: 2012-06-08 г. / 10:04 ч.      прочетена: 2436 Китайски посланик открива изложба в Търговище

На 22 юни 2012 г. /петък/ в Търговище се очаква посещението на Негово Превъзходителстви Гуо Йеджой - посланик на  Китайската народна  република в България. 
Поводът е откриване на  изложбата  „Китайски пролетен фестивал”, което ще се състои на 22 юни от 17.30 часа в художествена галерия „Никола Маринов” в Търговище.

В програмата на посланика  е предвидена среща с кмета на община   Търговище Красимир Мирев, посещение на изложба  „Кралевското златно съкровище” в Археологическата експозиция, на изложбите „Да блести, да краси, да пази от лоши очи”- от български традиционни накити и „С пламъка на вярата”- икони и църковна утвар и китайско приложно изкуство, копия на бронзови образци от 18-12 в. пр. хр.и черна керамика от 6-10 век. Предвидено е и посещение на кукления спектакъл „Фън и небесния дракон” по мотиви от китайска легенда, постановка на Държавен куклен театър-Търговище.

Етикети: китайски посланик, Търговище, изложба

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image