Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 18
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 567
Регистрирани: 1727
Най-новият регистриран: hristobild

Новините на Търговище порталът

Американка ще усъвършества английския на учениците в Езиковата гимназия в Търговище

категория / Образование        дата: 2012-06-04 г. / 16:51 ч.      прочетена: 2129 Американка ще усъвършества английския на учениците в Езиковата гимназия в Търговище

С успех се увенчаха усилията на ръководството на ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” и тази есен с новоприетите осмокласници ще работи американски учител. Да преподава английски в Търговище пристига Шелби Карвальо от Аризона. 21-годишната абсолвентка  на Тексаския университет в Остин е посланик на Българо -Американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”. Преди да я изпратят, от комисията внимателни са преценили показателите на учебното заведение, нивото на преподаване на английски език и квалификацията на учителите, с които Шелби ще работи като асистент-преподавател.  Като носител на езика, тя ще развива уменията на учениците в ежедневната комуникация, както и при бъдещото продължаване на образованието.
Макар и млада, Шелби вече е натрупала опит в мисии зад граница. По различни поводи е пребивавала в Коста Рика, Руанда, Гана, Италия, Австралия и Нова Зеландия. За едногодишната си практика избрала България, за да научи повече за нашата образователна система, икономическото развитие на страната, история, култура, език.
„Мисля да въведа нови методи на преподаване в часовете по английски, които ще превърнат езика в предизвикателство, забавление и съобразяване с културната среда – е записала в мотивационното си писмо младата учителка. - За да постигна това, бих сътрудничила с моите колеги в България, за да развием приятна, но и стриктна учебна среда, изградена на принципа на общуване, творческо писане, музика, театър, игри и използване на академичен език.”
От училищното ръководство планират да използват пълноценно опита на младата учителка, който до голяма степен съвпада и с клубните форми, развивани в гимназията. Но нейното основно участие ще бъде в часовете по английски език и американска литература, като на първо място ще е работата й с новоприетите осмокласници.

Етикети: езикова гимназия, Търговище

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image