Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 182
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 1071
Регистрирани: 1759
Най-новият регистриран: creatte

Новините на Търговище порталът

Забранено е пушенето на обществени места

категория / България        дата: 2012-06-01 г. / 14:58 ч.      прочетена: 2197 Забранено е пушенето на обществени места

От днес вече не да може да се пуши в ресторанти, кафенета, барове, нощни клубове, както и в училищни дворове, детски площадки и по време на събития за деца и ученици, които се провеждат на открито.
Народното събрание забрани тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. Депутатите забраниха и тютюнопушенето на стадиони, спортни обекти, летни кина и открити театри, когато има спортни и културни прояви.
През май експерти от Регионалната здравна инспекция в Търговище проведоха анкетно проучване в областта, свързано с нагласите на населението за въвеждане на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени и работни места.      
В проучването са били обхванати 325 души. Резултатите показват, че над 55% от анкетираните са на мнение, че зависимостта от тютюневи изделия е болест. 57.4% от хората споделят мнението, че пушенето „ от време на време” води със себе си умерен риск за здравето, а 24%, че нередовното пушене не вреди на здравето.
Повече от половината анкетирани подкрепят мерките, които прилага правителството за забрана на тютюнопушенето на закрити обществени и работни места. Близо една трета заявяват, че  въпреки че не подкрепят забраната, ще се наложи да я спазват, а 21% категорично не подкрепят мерките.
Едва 5.47% от пушачите вярват, че въвеждането на пълна забрана на тютюнопушенето на закрити обществени и работни места ще им помогне да откажат цигарите.

Етикети: пушене, тютюнопушене, РЗИ, Търговище, България

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image