Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 167
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 1071
Регистрирани: 1759
Най-новият регистриран: creatte

Новините на Търговище порталът

Финализират ВиК проект в Попово

категория / Търговище        дата: 2012-05-25 г. / 09:24 ч.      прочетена: 2046 Финализират ВиК проект в Попово

Приключват строително–монтажните работи по проект „Подобряване на водоснабдителната и канализационната мрежа в град Попово", съобщават от общинската администрация.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и бе на стойност малко над 11 млн. лв. Работата по него започна през декември 2008 г. и се извършва от австрийската фирма „Алпине бау”.

Основната цел на проекта бе изграждане на 16,5 км нови и подменени амортизирани водопроводи и 6,5 км изградени нови и подменени канализационни колектори от ВиК мрежата на град Попово.

Строително–монтажните дейности по подмяна на водопровода и канализацията в града вече приключват, като заключителен етап от тях е асфалтирането на разкопаните участъци и цели улици.

Към момента се полага нов асфалт на двете платна на бул. „България” и локалното платно на булеварда от площад „Александър Стамболийски” до улица „Отец Паисий”.

От Дирекция „Териториално и селищно устройство” информират, че предстои подписването на Акт 15, а после и Акт 16, след което реализираните по проекта водопроводи, канализации и асфалтово покритие да се пуснат окончателно в експлоатация.

Очаква се в началото на месец юни всички дейности по проекта да са напълно приключили.

Етикети: Попово, проект, водоснабдяване, канализация

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image