Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 44
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 853
Регистрирани: 1746
Най-новият регистриран: ilkosl74

Новините на Търговище порталът

Кампания за установяване риска от остеопороза

категория / Медицина        дата: 2012-05-22 г. / 11:08 ч.      прочетена: 2942 Кампания за установяване риска от остеопороза

Кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костната плътност ще се проведе на 31 май в Омуртаг. Акцията се организира със съдействието на община Омуртаг и Регионалната здравна инспекция в Търговище.
Инициативата включва провеждане на информационна беседа в залата на Общински съвет в Омуртаг на 31 май 2012 г. от 15.00 до 16.00 часа, както и кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност, което ще се състои в здравния кабинет на І-во Начално училище от 10,00 до 16,00 часа. Участието в информационна среща е безплатно, а цената на измерването е 10 лв. За информация и предварително записване можете да се обадите на тел. 0889/ 53 07 54.
Кампаниите “Познавате ли риска си от остеопороза” се провеждат съвместно с Министерство на здравеопазването и РЗИ- Търговище, като се осъществяват с апаратура, осигурена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза.
Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети по остеопороза в региона.

Етикети: остеопороза, риск, кампания, Омуртаг

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image