Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 85
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 592
Регистрирани: 1643
Най-новият регистриран: koko2011

Новините на Търговище порталът

"Европа - близо до нас"

категория / Търговище        дата: 2012-05-18 г. / 10:50 ч.      прочетена: 927 "Европа - близо до нас"

Под мотото „Европа – близо до нас” представители на Областния информационен център – Търговище и Europe Direct - Шумен популяризираха кохезионната политика на Европейския съюз.  На специално изграден щанд в изложбените зали на 235-я пролетен панаир „Изложение – Търговище 2012” на посетителите бяха раздадени информационно-рекламни брошури. Мултимедийна презентация показваше дейностите и услугите, които предлагат двете информационни мрежи.
Инициативата предизвика голям интерес най-вече сред младите хора, учениците и учителите, за които образователните материали са ценен източник на информацията. Съвместната инициатива на Областния информационен център –Търговище и Europe Direct - Шумен целеше освен популяризирането на кохезионната политика на ЕС, повече хора да бъдат запознати с правата им в Европейския съюз, с интересни статистически данни и факти за географското и природно разнообразие в 27-те държави членки и пр.
Сред 20-те заглавия на български и английски език, които получиха посетителите на изложението бяха „ЕС – факти и цифри”, „ЕС - Каква е ползата за мен", „Панорама на ЕС”, „Ръководство на европейска гражданска инициатива”, „52 жеста за биоразнообразието”, „Синият остров”, „Да опазим Европа”, „Нidden disaster” и др.
Гостите на специализирания щанд бяха информирани, че могат да търсят различни евроиздания и на място в офисите на Областния информационен център в Търговище и на Europe Direct в Шумен

Етикети: ОИЦ, Търговище, щанд

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image