Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 246
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 1098
Регистрирани: 1759
Най-новият регистриран: creatte

Новините на Търговище порталът

Първите български екстра череши са вече на пазара

категория / България        дата: 2012-05-16 г. / 12:49 ч.      прочетена: 2207 Първите български екстра череши са вече на пазара

През изминалата седмица бяха сертифицирани първите 10 тона ранни череши в Силистренска област, съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните. Проверката на качеството се извършва чрез сравнение на показателите на взетата проба с изискванията за съответния продукт, включени в одобрените продуктови спецификации.
Кампанията по производството на оранжерийни зеленчуци - домати и краставици, произведени в България, е в разгара си. Увеличава се броя на производителите  на плодове и зеленчуци, които са подали  заявления за подпомагане и участват в Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България чрез специфично подпомагане.
Около 80% от произведените  оранжерийни зеленчуци - домати и краставици са  с много добро качество, домати в беритбена зрелост, напълно развити с добро оцветяване с месеста консистенция, без кухини при разрязване и краставици добре  оформени и развити с типичен зелен цвят, характерен за отглежданите  сортове, месестата част е плътна крехка с недоразвити нежни и некожести семена.
По всичките изброени качества българските домати и краставици отговарят на  продуктовите спецификации по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България.
Инспекторите по контрол на качество на пресни плодове и зеленчуци са сертифицирали за едноседмичен период 1 490 тона краставици и 973 тона домати.

Етикети: череши, БАБХ, плодове, зеленчуци, качество

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image