Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 78
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 592
Регистрирани: 1643
Най-новият регистриран: koko2011

Новините на Търговище порталът

Творческа работилница "Еко фантазии"

категория / Образование        дата: 2012-05-16 г. / 11:03 ч.      прочетена: 2456 Творческа работилница "Еко фантазии"

Кратунки, шишета, дървени закачалки и стари плочи оживяха в цвят по време на творческа работилница „Еко-фантазии”, организирана в рамките на проект „МИКЦ-Търговище – информация и консултация за младите хора.
Инициатор бе клуб „Батик” към Младежкия дом в Търговище. Децата от клуба доведоха приятели и заедно със своята ръководителка Славка Георгиева им показаха техники на работа, усвоени през годината. Идеята възникна по време на конкурса, носещ същото име, към който интереса бе много голям. Тогава клуб „Батик” се включи в заключителната изложба с представителна експозиция. Това е втората дейност по повод Седмицата на младежката активност, която се реализира от Младежкия информационно-консултантски център.
В рамките на два дни, в работилницата се включиха над 20 деца и младежи. Използвайки стари вещи и кратунки, акрилни бои, салфетки и много въображение, участниците създадоха весели, артистични предмети, които могат да красят всеки дом. Освен, че научиха нови техники за работа с акрил, те се убедиха, че всяка стара вещ може да получи нов живот, а процесът на новото й раждане е много интересен. Най-активните по време на двете инициативи с име „Еко-фантазии” получиха творчески комплекти, които ще могат да използват за бъдещи арт занимания.
Идеята за рециклиране е нещо, към което организаторите от младежкия център и клуб „Батик” смятат многократно да се връщат в рамките на проекта. През лятото предстои нова работилница на открито.

Етикети: МИКЦ, Батик

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image