Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 127
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 736
Регистрирани: 1727
Най-новият регистриран: hristobild

Новините на Търговище порталът

Ден на храбростта и празник на Българската армия

категория / Празници        дата: 2012-05-06 г. / 08:26 ч.      прочетена: 2931 Ден на храбростта и празник на Българската армия

Празничен Водосвет на бойните знамена и Знамената-светини на Българската армия ще бъде отслужен днес в 9.00 ч. пред паметника на Незнайния воин в София. Ще бъде отслужен водосвет, а венци и цветя ще бъдат пднесени в памет на загиналите български воини.

В 10.00 ч. на площад „Княз Александър I” в София ще започне военният парад. В него ще участват над 500 военнослужещи от Българската армия.

В седем представителни блока ще преминат военнослужещите от Военна академия „Г.С. Раковски”, Националната гвардейска част, участниците в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещите от Сухопътни войски, Военновъздушните, Военноморските сили и Съвместното командване на силите. В парада ще участват знаменен взвод на Националната гвардейска част със Знамената-светини, както и Гвардейският представителен духов оркестър. 

Парадът ще бъде открит от Военновъздушните сили с един вертолет „Ми – 17”, носещ националния флаг на Република България, ескортиран от два вертолета „Кугар” от авиобаза „Крумово”.

В 12.00 ч. ще бъде извършена тържествена смяна на караула пред Президентството.

Тазгодишният ден на храбростта и празник на Българската армия ще бъде отбелязан и в градовете Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

 

Етикети: 6 май, българска армия, храброст, воини, България

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image