Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 190
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 1057
Регистрирани: 1762
Най-новият регистриран: krancheto

Новините на Търговище порталът

Повече от 200 тона са вече сертифицираните български домати

категория / България        дата: 2012-04-25 г. / 12:43 ч.      прочетена: 1157 Повече от 200 тона са вече сертифицираните български домати

През  изминалата седмица започна прибирането на реколтата от оранжерийни домати. Първите количества домати са произведени от оранжериите в Петрич, Момчилград, Харманли и село Звъничево, област Пазарджик, информират от Българската агенция по безопасност на храните.
Доматите са с много добро качество, свежи, чисти, с месеста консистенция, което са констатирали инспекторите по контрол на качество на пресни плодове и зеленчуци от Българската агенция по безопасност на храните. До момента са сертифицирани 226 тона домати.
Продължават проверките на производителите на оранжерийни  краставици. До момента са сертифицирани 2308 тона краставици.
Проверките на качеството се извършват чрез вземане на средни проби и тяхното оценяване. Средната проба се взема произволно от контролираната партида в присъствието на  производителя или негов представител и се счита за представителна за цялата партида.
Проверката на качеството се извършва чрез сравнение на показателите на взетата проба с изискванията за съответния продукт, включени в одобрените продуктови спецификации.
При проверката на качеството се проверяват външния вид на плодовете и зеленчуците, техния размер и еднородността на партидата, съгласно изискванията за качество.
Увеличава се броя на производителите  на плодове и зеленчуци, които са подали  заявления за подпомагане и участват в Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България чрез специфично подпомагане.

Етикети:

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image