Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 17
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 604
Регистрирани: 1521
Най-новият регистриран: lasenja

Новините на Търговище порталът

Българският ИТ пазар напредва, въпреки кризата

категория / Икономика        дата: 2009-03-25 г. / 23:03 ч.      прочетена: 636 Българският ИТ пазар напредва, въпреки кризата

Прогнозите за ИТ пазара в България за периода 2009-2012 година са за забавяне на ръста от първоначално обявените 35% на 11.8%. Въпреки проблемите в сектора, през последното тримесечие на 2008г у нас  се наблюдава ръст от 39.6% при продажбата на компютри, сравнен с регистрирания спад в развитите европейски пазари. Според проучване на ICT Media сред ИТ компаниите има близо 50 % спад на приходите в сектора.
Нели Вачева , управител на IDC България, заяви, че в момента сме в една много бързо променяща се среда и това, което е можело да бъде дадено вчера като прогноза, може да не бъде валидно днес. Това не важи само за ИТ сектора, заяви тя. В момента прогнозата е несигурна в цялата икономическа сфера. Както при другите пазари, така и в ИТ сектора има значително затруднен достъп до кредити. Българският пазар, както и доста пазари от Централна и Източна Европа, е зависим от чуждестранните инвестиции, а в момента има и намаляване на нивата на чуждестранните инвестиции в България.

Етикети:

Публикувана от: r16

Коментари

Пусни коментарvalidate image