Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 61
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 685
Регистрирани: 1443
Най-новият регистриран: tarostrade

Новините на Търговище порталът

Гората за децата

категория / Образование        дата: 2012-04-11 г. / 09:37 ч.      прочетена: 877 Гората за децата

Първата седмица от месец април по традиция се отбелязва като „Седмицата на гората”. Тази година това беше седмицата от 02 до 08 април 2012 г.
В тази връзка Регионалната инспекция по околната среда и водите - Шумен  организира сред учениците и децата от детските заведения на Шуменска и Търговищка област кампания за най – голямо количество предадена хартия за рециклиране.
Минималното количество, от което ще започне съревнованието, е 10 кг. За всеки, предал над 10 кг  хартия до края на месец април 2012 г., наградата ще бъде живо дърво, което ще може да бъде посадено по избор на спечелилия го. Кампанията ще продължи до 05 юни 2012 г., когато е Международния  ден за опазване на околната среда.
За периода до 04 юни 2012 г. призоваваме учениците да събират кантарните си бележки, с които да удостоверят общото количество на предадената от тях хартия за рециклиране. За първите трима, предали най-голямо количество, са осигурени предметни награди.
Победителите ще бъдат обявени на 5 юни  2012 г., като наградата на победителя ще бъде фотоапарат. Участници в кампанията могат да бъдат: ученици и деца – индивидуално; учениците от един клас или децата от една група на детска градина. Не се допуска участие от името на цяло учебно заведение.
Тази година "Седмицата на гората" преминава под мотото "Гората за децата". Грижата и опазването на гората трябва да бъде сравнена с грижата за децата.
„Седмицата на гората” се чества в България от 1925г. Целта е да се повиши обществената информираност и ангажираност с опазването на това голямо богатство на планетата.

Етикети: РИОСВ, гора, деца, конкурс

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image