Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 17
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 263
Регистрирани: 1476
Най-новият регистриран: lozanafoods

Новините на Търговище порталът

Служители на областната управа се обучаваха по Закона за квалифицираната информация

категория / Икономика        дата: 2012-04-04 г. / 16:16 ч.      прочетена: 643 Служители на областната управа се обучаваха по Закона за квалифицираната информация

Обучение по Закона за защита на класифицираната информация се проведе днес в пресцентъра на Областната администрация в Търговище. В него участваха общо 16 служители на администрацията, които имат достъп до различни нива на класифицирана информация. Обучение преминаха областния управител на Търговище, заместник-областните управители, директорите на дирекции, експерти и дежурни по ОСС.
Присъстващите бяха запознати със Закона за защита на класифицираната информация, Устройствения правилник на Държавната комисия по сигурността на информацията и на нейната администрация,  Правилника за прилагане на закона, както и правила за работа с документи, съдържащи класифицирана информация. Всички служители се представиха успешно на изпитния тест и получиха удостоверения за преминат курс на обучение.
Обучението има задължителен характер, предвид необходимостта служителите да познават добре ЗЗКИ при работата си с държавни или служебни тайни, както и с чуждестранна класифицирана информация.

Етикети: Обучение, областна управа, Закон за квалифицирана информация

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image