Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 41
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 585
Регистрирани: 1570
Най-новият регистриран: blogadmin

Новините на Търговище порталът

Миро Найденов против евтаназията на кучета

категория / България        дата: 2012-04-03 г. / 20:30 ч.      прочетена: 950 Миро Найденов  против евтаназията на кучета

Няма консенсус относно наредбата за приютите на бездомни кучета, затова искам да се организира дискусия, на която да се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова, ще бъдат поканени също Сдружението на общините, представители на неправителствените организации и депутати от ресорната комисия.

Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

"Това се прави не заради този инцидент, а защото фактът е, че след като се увеличава популацията, значи нещо не работи както трябва", заяви още министър Найденов.

"Проблемът първо е свързан с контрол и е подобен в доста населени места в страната. Общинските власти в контролната си дейност се нуждаят от по-голям ресурс, за да се справят с проблема и за това ще направя всичко възможно Българската агенция по безопасност на храните да увеличи ресурса, с който те също могат да осъществяват контрол", допълни още той.

Министър Найденов е против безпричинната евтаназията на кучета. Той подчерта, че проблемът няма да се реши с умъртвяването на десетина кучета. Проблемът е сериозен и действията ни трябва да са по-глобални. "Аз като ветеринар съм правил евтаназия на сериозно болни животни и мога да ви кажа че манипулацията е много неприятна", заяви още министър Найденов.

Етикети: Земеделие, Кучета, Мирослав Найденов, Министър

Публикувана от: admin

Коментари

Пусни коментарvalidate image