Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 56
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 450
Регистрирани: 1738
Най-новият регистриран: dakata2002

Новините на Търговище порталът

30 пожара в сухи треви са станали през уикенда в Търговищко

категория / Криминале        дата: 2012-03-19 г. / 18:23 ч.      прочетена: 1068 30 пожара в сухи треви са станали през уикенда в Търговищко

Само за последния уикенд на различни места в Търговищка област са регистрирани над 30 пожара в сухи треви,  няколко от които са причинили и сериозни щети, информират от областната дирекция на МВР в Търговище. 

Това станало в следствие на пролетното почистване на дворни места, лозя, вилни зони и парцели със земеделска земя.

При възникнал пожар в сухи треви в поповското село Помощица огънят се е пренесъл и върху млада широколистна гора, от която са унищожени 68 декара.

Навременната намеса на огнеборците е спасила други 350 декара с гора. 

В землището на с. Горско Абланово, където са горели големи площи със сухи треви, е спасен от огъня намиращ се в близост масив със 150 декара гора. 

Също поради небрежно боравене с открит огън са изгорели 10 декара лозя в землището на с. Овчарово,  барака в местността “Серсема” край гр. Търговище, 1 куб м дърва за огрев в барака в с. Веренци, община Омуртаг.

Ръководството на ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението”-Търговище призовава гражданите на областта да бъдат внимателни при боравенето с открит огън, а ако забележат пожар да сигнализират на тел. 112.

Етикети: пожар, сухи треви, ОУ ПБЗН

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image