Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 12
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 88
Регистрирани: 1514
Най-новият регистриран: bgbaby

Новините на Търговище порталът

Спорт за децата в свободното време

категория / Спорт        дата: 2012-03-07 г. / 12:55 ч.      прочетена: 1195 Спорт за децата в свободното време

Днес ръководителите на пет спортни клуба от Търговищка област получиха договорите, с които ще започне осъществяването на проектите по програма „Спорт за децата в свободното време”. Договорите връчи зам.-областният управител Елка Станчева.
По направление „Начално обучение по вид спорт” договори получиха четири клуба от областта. Това са спортен клуб по ориентиране „Вариант 5”, баскетболен клуб „Светкавица”, СК по спортна стрелба „Светкавица” и волейболен клуб „Черноломец – Попово 98”.
По направление „Спортни занимания през ваканциите” г-жа Станчева връчи договор на един спортен клуб – „Общински клуб спорт за учащи”.
Общата стойност на спечелените проекти за областта е 23 хил. лв., съобщават от областната администрация.
За втора поредна година проект печели и спортния клуб по тенис на маса „Пътинженерингстрой – Т Светкавица”. Тази година обаче одобреният проект е по програма „Спорт за хора с увреждания и деца в риск”. Стойността на проекта е 4 300 лв., а направлението е „Обучение по вид спорт за хора с увреждания и деца в риск”. В заниманията ще бъдат включени деца от СОУ за ДУС „Св. Иван Рилски”.
В национален мащаб по Програмата са кандидатствали с проекти 331 спортни клуба. От тях 195 са одобрени и финансирани от Министерството на физическото възпитание и спорта със средства в общ размер на 1 млн. лв. Основната цел на програмата е създаване на условия и възможности за участие на деца в безплатни спортни занимания в свободното им време, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическата им активност.

Етикети: проект, МФВС

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image