Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 75
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 711
Регистрирани: 1727
Най-новият регистриран: hristobild

Новините на Търговище порталът

Производствения травматизъм ще обсъждат в Търговище на 23 февруари

категория / Медицина        дата: 2012-02-21 г. / 13:51 ч.      прочетена: 1691 Производствения травматизъм ще обсъждат в Търговище на 23 февруари

В четвъртък в зала 74 в Търговище от 14.00 часа ще се проведе информационна среща за ограничаване на производствения травматизъм. Мотото на срещата ще бъде „Работете внимателно! Пазете живота и здравето си!”
Информационната среща е част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града на страната и ще има за цел да повиши информираността на целевите групи, относно ограничаване на производствения травматизъм.
Ще бъдат представени филми по време на срещата, свързани с ограничаване на производствения травматизъм в строителството, преработващата промишленост, дърводобива, ще се разпространяват листовки и брошури, съдържащи информация относно основните причини за производствения травматизъм, мерки за предотвратяването му в най-рисковите сектори на икономиката, както и как работещите да се предпазят от трудовите злополуки.
Информационната среща е част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града на страната и ще има за цел да повиши информираността на целевите групи, относно ограничаване на производствения травматизъм.
През 2010 г. в България са станали 3025 трудови злополуки, от тях 94 са завършили със смърт, а 22 с инвалидност. 575 от злополуките са се случили по време на обичайния път при отиване или при връщане от работното място. 1134 от всички злополуки са с жени. Производственият травматизъм предизвиква човешки страдания, но и големи икономически загуби – общо загубените календарни дни през 2010 г. са 158 324.
Според проучване в страните от ЕС България заема второ място по общ брой трудови злополуки на работното място и общ брой трудови злополуки, предизвикали неработоспособност. Броят на злополуките е по-голям в малките и средните предприятия.
Събитието се  организира от Министерство на здравеопазването, община Търговище, РЗИ-Търговище и Медия Експерт Груп 2011. Партньори на кампанията са ИА „Главна инспекция по труда”, Дирекция „Инспекция по труда-Търговище“, Регионална здравна инспекция-Търговище, служби по трудова медицина, НПО на национално и регионално ниво, национални и регионални медии.

Етикети: производтсво, травматизъм, информация, кампания, среща

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image