Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 60
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 544
Регистрирани: 1331
Най-новият регистриран: Tanya555

Новините на Търговище порталът

"Членъ 223" с втора премиера в Търговище

категория / Търговище        дата: 2012-02-17 г. / 15:30 ч.      прочетена: 432 "Членъ 223" с втора премиера в Търговище

На 21 февруари Драматичен театър – Търговище ще играе второ премиерно представлениe  на най-новия си спектакъл „Членъ 223” по Ст.Л.Костов. Началният час е 17.30, за да бъде удобен за ученическата публика и за всички, които пропуснаха първата премиера в края на януари, съобщава Людмила Ганчева от театъра.
Режисьорът Александър Илинденов поставя за втори път тази забравена до сега пиеса на Ст.Л.Костов с амбицията да й бъде отредено заслужено място в репертоара на българския театър. Първата постановка в продължение на три сезона и при пълни салони не слиза от афиша на Варненския драматичен театър.
С трупата на Търговище спектакълът ще  има възможността да пътува и да бъде видян от публика в цялата страна.
В началото на миналия век киното /както днес тв-сериалите/ е завъртяло главите на женското население,  а плановете за голям бизнес владеят умовете на всички мъже. Ученичките, мечтаят да бъдат кинозвезди, а домакините  -  за романтични преживявания. В същото време  мъжката част от семейството крои планове да напълни Европа с шарани. Как се печелят лесни пари с адвокатски хватки и как се прави голям бизнес с лисици. Такива и други напълно реални смешни и тъжни истории изпълват спектакъла „Членъ 223”, коментира Ганчева.
Притиснати от недоимъка, героите всячески се стремят да се измъкнат от нищетата и да заживеят по-нашироко. Постоянно чертаят къде реални, къде невъзможни планове за забогатяване, впускат се в авантюристични начинания, които будят умиление, защото всеки може да припознае в тях себе си.
Участват: Елена Кънева и Веселин Цанев, Грета Неделчева, Петър Петров, Ивана Стоянова, Мартин Властанов, Маргарита Маркова.
Цени на билетите – 4.00 лв.

Етикети: драматичен, театър, премиера, член, 223, сатира, Александър, Илинденов

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image