Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 83
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 536
Регистрирани: 1693
Най-новият регистриран: EasyPlast

Новините на Търговище порталът

Още 60 млн. долара влага "Шишеджам" в мощности

категория / Търговище        дата: 2011-07-07 г. / 14:54 ч.      прочетена: 1908 Още 60 млн. долара влага "Шишеджам" в мощности

Разкриват нови 200 работни места в завода за домакинско стъкло.

 Нови производствени мощности ще разкрие до две години стъкларският гигант „Шишеджам” в Търговище. Инвестицията е за 60 млн. долара, а още 200 човека ще бъдат наети в производството. Дружеството влага допълнително  7 млн. евро и в нови пречиствателни съоръжения за отпадни води и вредни азотни емисии. Това обявиха от ръководството на холдинга по време на обществено обсъждане на екологичния доклад за инвестиционното намерение в община Търговище.

Ще бъде изградена втора производствена мощност за битова стъклария и увеличен капацитета на пещта за топене. Намерението е тя да бъде разположена на площ от 42 000 кв.м, в непосредствена близост до наличната инсталация за производство на домакинско стъкло. За целта няма да бъдат преотреждани нови терени, стана ясно по време на срещата.

Пазарна ниша за битовата стъклария, съкращаване на сроковете за доставка и увеличаване на продуктовата гама са сред водещите причини за увеличаване на мощностите, обяви Сюлейман Коч, директор на завода за домакинско стъкло, чийто годишен оборот в момента е 200 млн. бройки.

Стъкларската фабрика чака да бъде издадено комплексното разрешително от МОСВ за разширяване капацитета на пречиствателните съоръжения. Ще бъде вдигнат нов 40 метров комин, който ще се ползва само за аварийни ситуации. Предвижда се и строителство на локална станция за пречистване на битови води. Засега те ще се заустват в река "Карамеше", тъй като се бави пуска в експлоатация на градската пречиствателна станция. Според съставителите на екодоклада технологията за редукция на вредните азотни газове е от най-модерно поколение и е единствена в България, каза доц. Иван Груев, ръководител на екипа на доклада по ОВОС.

Очаква се строителството на новите мощности да стартира в средата на 2012 година.

Етикети: шишеджам, нови мощности, 60 млн. долара

Публикувана от: novinar

Коментари

Пусни коментарvalidate image