Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 134
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 722
Регистрирани: 1727
Най-новият регистриран: hristobild

Новините на Търговище порталът

Създават система за въздушно-космическа отбрана в Русия

категория / Технологии        дата: 2011-01-28 г. / 16:32 ч.      прочетена: 2331 Създават система за въздушно-космическа отбрана в Русия

В Русия ще бъде създадена система за въздушно-космическа отбрана (ВКО). За целта ще се използва базата на Космическите войски от въоръжените сили, пише московският в. "Ведомости". Изданието се позовава на командващия войските генерал-лейтенант Олег Остапенко, който обещал пред журналисти да представи концепция за ВКО на министъра на отбраната Анатолий Сердюков.

 

Ще се формира и ново стратегическо командване на ВКО. То ще ръководи силите на противовъздушната и противоракетната отбрана на Русия, а също така средствата за предупреждение за ракетни атаки и за контрол на космическото пространство, посочили за всекидневника източници от министерството на отбраната, пише БТА.

Задачата за това обединяване бе възложена на кабинета през ноември от президента Дмитрий Медведев в посланието му до руския парламент, припомня "Ведомости". Решението означава, че военни заплахи за сигурността на Русия се очакват тъкмо от космоса, посочва пред вестника руски експерт.

До 10-20 години в рамките на американската концепция за глобален "бърз удар" може да бъдат създадени хиперзвукови въздушно-космически самолети. Те ще се базират в САЩ и ще могат да нанасят удари почти незабавно след вземането на решение за това, напомня специалистът. Новото командване на руската ВКО ще отговаря за взаимодействието със силите на ПРО на НАТО в Европа, допълва той.

Източник: Dariknews.bg

Етикети: Русия, Технологии, Въздушна, Защита, Система

Публикувана от: admin

Коментари

Пусни коментарvalidate image