Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 71
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 935
Регистрирани: 1753
Най-новият регистриран: Alfagres

Новините на Търговище порталът

Абитуриентите от СОУ за ДУС-Търговище празнуваха своя бал в "Бояна"

категория / Празници        дата: 2012-06-01 г. / 12:45 ч.      прочетена: 3799 Абитуриентите от СОУ за ДУС-Търговище празнуваха своя бал в "Бояна"

Продължава традицията Президентът на Република България да е домакин на абитуриентските балове за младежи в неравностойно положение. И тази година на 30 май 2012 г. 236 младежи от 51 специализирани заведения и училища празнуваха този тържествен момент в Дом №2 на резиденция „Бояна”. Сред тях бяха  и абитуриентите  на СОУ за деца с увреден слух „Свети Иван Рилски” в Търговище. Те завършват своето средно образование по специалността „Производство на тапицирани изделия”, професия „Оператор в дървообработването”.
Гостуването в резиденцията започна с посещение на Националния исторически музей и с откриване на младежка образователна, трудова и социална борса. Освен президентът Росен Плевнелиев, присъстваха и социалният министър Тотю Младенов, заместник - министърът на образованието Милена Дамянова, Светлана Найденова – заместник – председател на социалната комисия в парламента, депутати, представители на бизнеса и други.
В обръщението си към абитуриентите президентът изтъкна, че днес времената не са леки. Днес ще говорим за бъдещето.Вие ще търсите своето място под слънцето, ще търсите своята реализация. Особен акцент Президентът постави на перспективата за предприемачеството, която според него е реален шанс за младите хора. Може да изберете пътя на предприемача и да стартирате собствен бизнес, заяви Плевнелиев, отбелязвайки, че в България  се прилагат редица мерки в подкрепа на младежите, които да улесняват техния старт.
Подчертавайки, че е прагматичен, той допълни, че за него  е по-важно да се свърши колкото се може повече работа. Ще празнуваме заедно, но и ще поработим.
В процеса на подготовката на борсата  Агенцията по заетостта вече е договорила 21 работни места за младежи в неравностойно положение, като предстои още 18 да станат факт в най-скоро време.
След официалното откриване абитуриентите имаха възможност в продължение на три часа да се запознаят с трудовите, образователните и социалните възможности за реализация, които борсата им предлага. Сред висшите учебни заведения, които присъстваха на учебната борса, бяха Минно-геоложкият университет, Техническият университет, Югозападният университет, Пловдивският университет, Тракийският университет и други.
След деловата работа започна балът на абитуриентите в неравностойно положение с поздравление от Президента Росен Плевнелиев.
За празничното  настроение на всички след натоварения ден се погрижиха множество родни музиканти и артисти.
Заключителните думи от абитуриентския бал в резиденция „Бояна“ бяха: „Вярвайте в себе си, никога не се отказвайте и дерзайте!...”.

Етикети: абитуриенти, бал, СОУ за ДУС-Търговище

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image