Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 26
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 837
Регистрирани: 1746
Най-новият регистриран: ilkosl74

Новините на Търговище порталът

1 200 агнета бяха спрени от износ, месото ще бъде дарено на домове за деца

категория / България        дата: 2012-05-31 г. / 15:35 ч.      прочетена: 2331 1 200 агнета бяха спрени от износ, месото ще бъде дарено на домове за деца


При проверка на събирателен център за износ на дребни преживни животни находящ се на територията на област Пловдив е установено наличие на 1200 живи агнета с произход Румъния, предназначени за износ за Република Турция, като ушните марки на животните са били подменени с българскир, съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните.
При посещението си в Република Турция, изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов пое ангажимент пред турския си колега да не се допуска износ от България за Турция на румънски агнета маркирани като български.
Във връзка с поетия ангажимент и административното нарушение свързано с подмяна на идентификацията на животните, събирателният център за износ на дребни преживни животни ще бъде затворен, като разрешителното му за износ ще бъде отнето. На собственика ще бъде съставен Акт за установяване на административно нарушение.
Всички агнета са клинично здрави и ще бъдат насочени за клане, като месото ще бъде дарено на социални домове за настаняване на деца в неравностойно положение.

Етикети: агнета, БАБХ

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image