Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 77
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 681
Регистрирани: 1751
Най-новият регистриран: phippso

Новините на Търговище порталът

Забранено е брането на липов цвят и търговията с него

категория / Търговище        дата: 2012-05-30 г. / 09:44 ч.      прочетена: 1449 Забранено е брането на липов цвят и търговията с него

Със заповед на кмета на община Търговище Красимир Мирев бе забранено брането на липов цвят от насаждения и отделни дървета на територията на Търговище и селата от общината. Това включва улици, булеварди, паркове, сервитути на пътни артерии, общинска  собственост  и други площи, уточняват от общинската администрация.
В заповедта е посочено, че се забранява още рязането, чупенето и увреждането на липови дървета в общината, както и смитането на липовия прашец в населените места и ползването му за търговия.
Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности” отговаря за опазването на липовите дървета от нарушители по улици и булеварди на територията на  Търговище. Фирма „Флора” – за парковете и градините. За селата отговорност носят кметовете и кметските наместници на населените места.
На нарушителите ще бъдат съставяни актове за установяване на административни нарушения съгласно издадената заповед, по съответните наредби в зависимост от степента на нарушение.

Етикети: заповед, община Търговище, Красимир Мирев, липов цвят, търговия

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image