Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 93
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 572
Регистрирани: 1751
Най-новият регистриран: phippso

Новините на Търговище порталът

Засилени проверки в морските курорти

категория / България        дата: 2012-05-29 г. / 16:28 ч.      прочетена: 2120 Засилени проверки в морските курорти

Инспектори към Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Бургас, Варна и Добрич извършват засилени проверки в морските ни курорти, съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните. При проверките се съблюдава съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство - съответствие на сградов фонд и оборудване, произход и правилно съхранение на суровини и храни, спазване не срока на съхранение на храните, правилното етикетиране.
Инспекторите проверяват обекти от търговска мрежа, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти за обществено хранене, заведения за обществено хранене намиращи се на територията на хотелски комплекси, както и обекти предлагащи услугата тип „all inclusive“.
За периода 21 – 23 май 2012 година са извършени близо 100 проверки в морските ни курорти. Издадени са 7 предписания за пропуски при поддържането на системите за самоконтрол и пропуски по сградов фонд и оборудване.
Освен засилените проверки, инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 3467 проверки по официален текущ контрол на обекти от търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни, находящи се на територията на цялата страна.
Инспектори от отделите “Контрол на храни” към съответната Областна дирекция по безопасност на храните са съставили 91 Акта за установяване на административно нарушение, издали са 233 предписания и временно е преустановена дейността на един обект. В резултат на проверките са възбранени и бракувани 3256 килограма хранителни продукти, 230 литра сурово мляко, 32 яйца, 21 бутилки безалкохолни напитки и 46 бутилки пиво.

Етикети: БАБХ, курорти, проверки

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image