Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 33
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 602
Регистрирани: 1570
Най-новият регистриран: blogadmin

Новините на Търговище порталът

Делегати от Търговище занесоха дарение от книги за град Търговище в Румъния

категория / Търговище        дата: 2012-03-02 г. / 21:09 ч.      прочетена: 957 Делегати от Търговище занесоха дарение от книги за град Търговище в Румъния

Делегация от дарители е доставила днес в побратимения румънски град Търговище, събраните книги и учебни пособия в края на миналата година при дарителска акция, съобщават от общинската администрация. Дарението е предназначено за читалището в съименния град в Румъния. 

Акцията за събирането на книги и пособия бе инициирана  от община Търговище, вестник „Търговищки НОВИНИ”, Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Първо Основно училище „Христо Ботев”, „Прокон Солар България” ЕООД и „Еко Комерс” ЕООД. 

Другата цел на посещението на местната делегация бе запознаване с членовете и дейността на сдружение „Заедно”. Гостуването на дарителите от Търговище е насрочено специално за 3 март - Националния празник на България, за да символизира единството на българите. Тази година на тази дата се празнува и Тодоровден. В румънския православен календар народният  празник  е известен като "Тудорита".

По случай баба Марта на българите в Дъмбовица са били занесени и традиционни български мартеници.

 

Етикети: дарение, търговище, румъния

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Митко 06-03-2012 г. / 15:32 ч.
Тудорица - Конски Великден е празник които се празнува по един древен обичай от балгарското население в град Търговище Румъния - конски великден ден не се празнува и не е специфичен за румънският народ!

Пусни коментарvalidate image